Biezonderwijs > Verhaal Andéla

‘De keuze voor Biezonderwijs was heel bewust. Ik wil graag nieuwe dingen leren en mezelf ontwikkelen.”’

Andéla, leerkracht, De Bodde SO

Hoe ben je bij Biezonderwijs terecht gekomen?

“Ik werkte als intern begeleider in het reguliere onderwijs. Ik miste toen kennis van specialistisch onderwijs. Ik ging me daarin verdiepen en kwam erachter dat dit type onderwijs veel beter bij me past. Ik kon aan de slag bij een school voor specialistisch basisonderwijs in Nieuwegein. Na een verhuizing naar Brabant, viel mijn oog op Biezonderwijs. Die keuze was heel bewust. Ik wil graag nieuwe dingen leren en mezelf ontwikkelen. Biezonderwijs biedt dat met het expertisecentrum De Kracht. Ook de verschillende scholen zorgen volop voor mogelijkheden.”

Wat trekt je zo aan bij De Bodde?

“Op De Bodde zitten veel zeer moeilijk lerende leerlingen. Het onderwijs pas je daarom aan op het niveau van de leerlingen. Waar je bij het reguliere onderwijs strikt de methodes volgt, gaat het in het specialistisch onderwijs veel meer om maatwerk. Je hebt daardoor meer vrijheid om te bepalen wat goed is voor jouw groep. Wanneer je een training volgt over bijvoorbeeld begrijpend leren, kun je het direct de volgende dag toepassen. Daarnaast is er hier een heel warm team waar je alles aan kunt vragen.”

Waren er ook al ontwikkelingsmogelijkheden?

“Ik heb een cursus NLP gevolgd bij expertisecentrum De Kracht. Daar heb ik ook in mijn privéleven profijt van. Je leert dat jouw oordeel of aanname niet het oordeel of de aanname van een ander hoeft te zijn. Je moet doorvragen om elkaar echt te kunnen begrijpen. En wanneer me iets opvalt, bijvoorbeeld een blik in iemands ogen of dat die persoon even wegkijkt, dan weet ik dat die zich iets aan het voorstellen is. Dat is heel grappig om op te merken.”

Wat vind je het mooiste aan jouw werk?

“Wanneer je ziet dat je leerlingen gegroeid zijn. Dat zijn soms hele kleine stapjes. Een leerling die ineens een puzzel kan leggen. Ook verrassen de leerlingen je soms. Laatst bij een voorstelling ging plots het brandalarm af. Iedereen moest naar buiten en die kinderen doen het dan fantastisch. Dat verwacht je in eerste instantie niet. Daar geniet ik echt van. Ik denk dat wij het mooiste beroep hebben. Je moet wel die kleine dingen kunnen zien.”

Pak je kans! Check hier onze vacatures en solliciteer direct.

Altijd op de hoogte van vacatures

DE KRACHT VAN SAMEN

We werken samen met de leerlingen, hun ouders, onze collega’s en met de mensen en instanties om ons heen. Ieder vanuit zijn eigen expertise, in de wetenschap dat we samen het verschil maken voor onze leerlingen.