Biezonderwijs > Zij-instromer Inge de Nijs in gesprek met minister Ingrid van Engelshoven

Zij-instromer Inge de Nijs in gesprek met minister Ingrid van Engelshoven

Onze Biezonderwijs-collega Inge de Nijs van SG De Keyzer ging maandagmiddag in gesprek met minister Ingrid van Engelshoven (minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). De minister kwam op werkbezoek bij Fontys in Eindhoven en sprak met zij-instromers en studenten. Inge is zelf zij-instromer bij SG De Keyzer in Goirle.

Inge wist de minister mee te geven dat een goede leeromgeving en coaching op de werkvloer erg belangrijk zijn voor zij-instromers. En dat ook de samenwerking tussen Fontys en haar werkplek cruciaal is voor succes. Op die manier kun je maatwerk creëren voor zij-instromers. Ook onze collega Erica Provoost (adjunct-directeur SG De Keyzer SO en tevens begeleider van Inge) sloot aan tijdens de gesprekken met de minister.


Tijdens het werkbezoek is het rapport ‘Samen toekomstbestendige leraren opleiden’ overhandigd aan de minister. De agenda bestaat uit drie kernambities waar de hogescholen komende jaren aan gaan werken, om onder andere te zorgen voor voldoende leraren voor de klas.  Het inzetten van flexibele opleidingstrajecten, zoals het zij-instroomtraject, is daar een onderdeel van.

DE KRACHT VAN SAMEN

We werken samen met de leerlingen, hun ouders, onze collega’s en met de mensen en instanties om ons heen. Ieder vanuit zijn eigen expertise, in de wetenschap dat we samen het verschil maken voor onze leerlingen.