Biezonderwijs > VertrouwensPin voor Biezonderwijs: ‘Het vermogen om altijd uit vertrouwen te handelen, is ontzettend belangrijk voor onze jongeren’

VertrouwensPin voor Biezonderwijs: ‘Het vermogen om altijd uit vertrouwen te handelen, is ontzettend belangrijk voor onze jongeren’

Gijs de Bont, voorzitter van het college van bestuur van Biezonderwijs, heeft dinsdag een VertrouwensPin ontvangen van de Tilburgse wethouder Esmah Lahlah. Deze pin staat voor het geven van vertrouwen in zijn dagelijks handelen en het inspireren van anderen om hetzelfde te doen. Gijs heeft een tweede pin ontvangen om weg te geven aan iemand die ook deze beweging omarmt. Deze VertrouwensPin heeft hij uitgereikt aan Helma de Bruijn, de grote steun en toeverlaat van leerlingen en medewerkers op VSO Parcours (een van de negen scholen van Biezonderwijs).

Als bestuurder van Biezonderwijs geeft Gijs de Bont leiding aan ruim 600 bevlogen professionals in specialistisch onderwijs. Zij zetten zich in voor de begeleiding van leerlingen bij wie het leren en opgroeien niet vanzelf gaat. Onder leiding van Gijs staat Biezonderwijs voor een vertrouwde omgeving waar iedereen mag leren van fouten, waar ze oog hebben voor elkaar en waar de sfeer open is. Esmah Lahlah: “Tijdens de coronacrisis heb ik mogen ervaren dat je samen met andere partijen de schouders eronder wilt zetten, dat we samen optrekken voor de stad Tilburg. Alles met veel vertrouwen voor medewerkers, leerlingen en ouders. Vandaar deze VertrouwensPin voor jou.”

Grote verrassing

Helma de Bruijn is een van onze medewerkers, die zich al ruim twintig jaar inzet voor alle jongeren van VSO Parcours. Als administratief medewerkster vind je haar bij binnenkomst aan de receptie. Je komt er niet langs zonder een vrolijke groet. Alle jongeren kennen haar, en zij kent alle jongeren. Helma is dinsdagmiddag verrast met een bezoek van wethouder Esmah Lahlah en Gijs, waarbij de VertrouwensPin persoonlijk is overhandigd.

Gijs sprak Helma dan ook toe waarom juist zij deze VertrouwensPin ontvangt: “Helma, jij handelt altijd vanuit vertrouwen naar anderen. Naar collega’s, naar leerlingen: iedereen mag fouten maken en iedereen krijgt later weer een nieuwe kans. Dat vermogen om altijd vertrouwen te geven, is ontzettend waardevol voor onze kwetsbare jongeren. Net als jouw grote betrokkenheid bij Parcours en haar leerlingen en medewerkers”, aldus Gijs.

‘We doen het met z’n allen’

Helma reageerde geëmotioneerd en voelde zich vereerd dat zij de VertrouwensPin in ontvangst mocht nemen. “Ik ben heel erg trots maar we doen het hier met z’n allen. Deze VertrouwensPin is een eerbetoon aan al mijn collega’s van VSO Parcours. Want we doen het samen, voor onze leerlingen die het niet altijd makkelijk hebben. Want als wij ons niet hard maken voor ze, wie dan wel? We kunnen de toekomst niet voor ze maken, dat moeten ze zelf doen. Maar we kunnen ze wel op weg helpen om die mooie toekomst te bouwen.”

DE KRACHT VAN SAMEN

We werken samen met de leerlingen, hun ouders, onze collega’s en met de mensen en instanties om ons heen. Ieder vanuit zijn eigen expertise, in de wetenschap dat we samen het verschil maken voor onze leerlingen.