Biezonderwijs > Succesvolle Kènderkwèèk met leerlingen van Westerwel en Noorderlicht

Succesvolle Kènderkwèèk met leerlingen van Westerwel en Noorderlicht

De groepen B4 en B5 van SBO Noorderlicht en de Adelaars-groep van SBO Westerwel hebben onlangs in de zaal van Factorium opgetreden tijdens de 13e editie van het festival Kènderkwèèk. Het is een landelijk, uniek festival met daarbij een wedstrijd tussen leerlingen van basisscholen uit Tilburg en omgeving. Ze zingen liedjes in het Tilburgs en ze zingen over Tilburg. Zo wordt op een muzikale manier aandacht besteed aan het Tilburgs immaterieel erfgoed. De liedjes van Kènderkwèèk worden speciaal geschreven en gecomponeerd door Factorium-docenten Harry Swinkels en Wim Glorius.

De hoofdprijs ging dit jaar naar basisschool Berkeloo uit Berkel-Enschot, maar de kinderen van SBO Westerwel en SBO Noorderlicht, die onder andere zongen over Pirke Donders, Et Waandelbos en de nieuwe Bieb in de LocHal, werden door de jury geprezen om hun knappe presentatie, hun zangkwaliteit en het feit dat ze de lange liedteksten helemaal uit het hoofd konden zingen.

Een prestatie waar heel Biezonderwijs trots op mag zijn!

DE KRACHT VAN SAMEN

We werken samen met de leerlingen, hun ouders, onze collega’s en met de mensen en instanties om ons heen. Ieder vanuit zijn eigen expertise, in de wetenschap dat we samen het verschil maken voor onze leerlingen.