Biezonderwijs > SG De Keyzer VSO brengt diploma’s naar de leerlingen toe!

SG De Keyzer VSO brengt diploma’s naar de leerlingen toe!

Voor veel eindexamenleerlingen is het ontbreken van de diploma-uitreiking en een afsluitend gala een groot gemis. Dat geldt ook voor leerlingen van Scholengemeenschap De Keyzer VSO (voortgezet speciaal onderwijs, onderdeel van Biezonderwijs) in Goirle. Daarom zijn docenten naar de leerlingen thuis gegaan en gaven ze ter plekke een feestelijke pop-up diploma-uitreiking om nooit te vergeten.

Donderdag zijn docenten door de regio Midden-Brabant gereden met feestelijk uitgedoste busjes. Ze rolden ter plekke een rode loper uit bij aankomst en schonken een glas alcoholvrije champagne in om vervolgens in de buitenlucht de plechtigheid te laten beginnen, dit alles vergezeld door familie van de leerlingen. Zo heeft iedereen op het thuisadres het diploma ontvangen.

Op naar een mooie toekomst

Een van die leerlingen is Mees Hoogenboom (16), hij heeft zijn vmbo-diploma gehaald met uitstekende cijfers! Zodra het busje bij hem thuis arriveert, komen docenten Ryan, Tijn en Dewi de inrit op en rollen de rode loper uit. Er komt een tafel uit de bus, champagne wordt ontkurkt en confetti vliegt overal. En dat alles gepaard met stevige muziek die uit de speakers knalt. Een mini-feestje, speciaal voor Mees.

Zijn mentor Janneke Visser voert het woord en is lovend over Mees en de prestaties die hij heeft neergezet. Het ging niet altijd even gemakkelijk, maar het resultaat mag er wezen. Mees deed examen in de reguliere vakken maar deed er nog eens twee vakken extra bij (Duits en Maatschappijkunde). Hij behaalde zevens, achten en zelfs een negen voor geschiedenis.

Vervolgstudie

Mees kreeg het diploma uitgereikt onder toeziend oog van wethouder Marcelle Hendrickx van de gemeente Tilburg. Ook zij sprak lovende woorden over het feit dat Mees zijn diploma heeft binnen gesleept. Ook al ging dat niet altijd zonder slag of stoot. Ze gaf hem een toepasselijk cadeau voor zijn vervolgstudie: een Tilburgse pen.

Mees was beduusd onder alle aandacht maar straalde van oor tot oor. Voor zijn mentor Janneke toverde hij een mand vol cadeaus tevoorschijn en ook de docenten in de lerarenkamer hebben inmiddels chocolade ontvangen.

Mees is groot fan van de Efteling, waar hij inmiddels een baantje heeft. Dat is ook de reden dat hij nu de mbo-opleiding marketing, sales en hospitality gaat volgen.

Covid

Het is ontzettend waardevol om leerlingen op deze manier toch een feestelijke afsluiting te bezorgen die ze niet snel vergeten. Covid heeft ervoor gezorgd dat ook dit schooljaar anders verliep dan verwacht. Eindexamenkandidaten mochten wel fysiek naar school, maar alles op anderhalve meter. Medewerkers hebben ook dit jaar alles gegeven om alle leerlingen nóg beter passend onderwijs te bieden.

Over SG De Keyzer en Biezonderwijs

SG De Keyzer is een school voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs. Zij verzorgen diplomagericht onderwijs van vmbo basisberoepsgerichte leerweg tot en met havo.

De school is onderdeel van Biezonderwijs, wat bestaat uit 9 scholen voor leerlingen van 4 tot 20 jaar en een expertisecentrum De Kracht. Onze scholen zijn gespecialiseerd in speciaal basisonderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs. Met 600 enthousiaste collega’s zetten we ons elke dag in voor passend onderwijs voor ruim 1900 kinderen en jongeren in Midden-Brabant. Wij bereiden hen zo goed als mogelijk voor om weerbaar en wendbaar te zijn in de toekomst.

DE KRACHT VAN SAMEN

We werken samen met de leerlingen, hun ouders, onze collega’s en met de mensen en instanties om ons heen. Ieder vanuit zijn eigen expertise, in de wetenschap dat we samen het verschil maken voor onze leerlingen.