Biezonderwijs > Onderwijsmanifestatie Tilburg

Onderwijsmanifestatie Tilburg

Leraren in het speciaal en primair onderwijs in de regio Tilburg doen donderdag 30 januari 2020 massaal mee aan een grote onderwijsmanifestatie in het Koning Willem II Stadion. De manifestatie wordt gehouden op de eerste van twee landelijke actiedagen en begint om 13.00 uur op de Heuvel in de Tilburgse binnenstad. Vanaf de Heuvel lopen alle deelnemers naar het stadion.

De onderwijsmanifestatie is een initiatief van en wordt ondersteund door alle schoolbesturen van het primair onderwijs en speciaal onderwijs in Tilburg en omliggende gemeenten. De organisatoren rekenen op grote deelname van het onderwijzend personeel. De verwachting is dat de tribunes in het Koning Willem II Stadion vanaf 14.30 uur bevolkt worden door ruim 1.200 leraren die werkzaam zijn in het primair onderwijs.

Het onderwijsvak positief op de kaart zetten. Dat is het doel van de manifestatie die in Tilburg wordt gehouden. Daarom is niet gekozen voor een protestactie of demonstratie, maar voor een inspirerende en verbindende en soms vrolijke samenkomst met optredens van cabaretier Peter Heerschop, onderwijsschrijver Marcel van Herpen en zanger Gers Pardoel.

De leraren geven met hun massale komst naar het stadion het signaal af dat ze een prachtig vak hebben. Hun boodschap: het is nog steeds de moeite waard om te kiezen voor een leuke en uitdagende baan in het onderwijs. ‘Ons vak is leuk. Kies ervoor!’

Ook onze medewerkers zijn van harte uitgenodigd om mee te doen. Wil je weten waarom het zo belangrijk is dat leraren komen? Peter Heerschop, voormalig gymdocent en inmiddels cabaretier, vertelt waarom…

Zie hieronder het complete programma van die middag:

  • 13.00 uur: deelnemers aan de onderwijsmanifestatie verzamelen op de Heuvel en gaan lopend naar het Koning Willem II Stadion aan de Goirleseweg. Route: Heuvel – Heuvelstraat – Schoolstraat – Zomerstraat – Korvelseweg – Oude Goirlese Weg – stadion
  • 14.30 uur: start van het programma in het Koning Willem II Stadion.
  • Openingswoord door presentator Leo Alkemade (‘Sluipschutters’) en medeorganisator Marius Liebregts, voorzitter van het college van bestuur van Opmaat groep en voorzitter van de coöperatie T PrimaiR.
  • Onderwijspeptalk van cabaretier/programmamaker Peter Heerschop en schrijver/onderwijsbegeleider Marcel van Herpen.
  • Optreden zanger Gers Pardoel (‘Ik neem je mee’).

 

DE KRACHT VAN SAMEN

We werken samen met de leerlingen, hun ouders, onze collega’s en met de mensen en instanties om ons heen. Ieder vanuit zijn eigen expertise, in de wetenschap dat we samen het verschil maken voor onze leerlingen.