Biezonderwijs > Leerlingen VSO Parcours maken 100e maaltijd voor Tilburgers die het goed kunnen gebruiken

Leerlingen VSO Parcours maken 100e maaltijd voor Tilburgers die het goed kunnen gebruiken

Wijkraad Zuiderkwartier en leerlingen van VSO Parcours, onderdeel van Biezonderwijs, maken sinds november maaltijden voor mensen die het wat moeilijker hebben. Afgelopen week maakten de leerlingen de honderdste maaltijd die is uitgedeeld door  John Clemminckx, de voorzitter van de wijkraad. Omroep Tilburg was erbij.

Op VSO Parcours leren jongeren serveren en koken. Aangezien de wijkraad ook stageplaatsen biedt aan leerlingen van de school, wilden VSO Parcours nu iets terugdoen, vertelt Dennis Janssen, docent van de school. Janssen legt uit: “Het doel van de actie is om elkaar verder te helpen.”

Bezorgen en afhalen

De leerlingen maken vier pakketten per week om weg te geven aan mensen die minder bedeeld zijn of aan iemand die even in het zonnetje gezet mag worden. Daarnaast koken de scholieren ook maaltijden die kunnen worden afgehaald en bezorgd. “Normaal gesproken kunnen we veertig gasten kwijt in het restaurant van de school, op die manier leren de leerlingen ook serveren, maar dat mag nu niet. Nu hebben ze vooral contact met de gasten via het afhalen en bezorgen”, aldus Janssen.

Positieve reacties

“Veel mensen reageren positief of verrast”, vertelt John Clemminckx. De voorzitter van de wijkraad wordt getipt over mensen die een maaltijdpakket kunnen gebruiken door ContourdeTwern en de woningbouwvereniging . Zo worden er iedere week verschillende mensen verrast of even in het zonnetje gezet.

Goed initiatief

De leerlingen zijn het erover eens dat het een goed initiatief is van de school om andere mensen te helpen. Op deze manier is er nog wat sociale interactie en blijft iedereen bezig.

Bron: Omroep Tilburg

DE KRACHT VAN SAMEN

We werken samen met de leerlingen, hun ouders, onze collega’s en met de mensen en instanties om ons heen. Ieder vanuit zijn eigen expertise, in de wetenschap dat we samen het verschil maken voor onze leerlingen.