Biezonderwijs > Leerlingen Praktijkcollege Tilburg draaien hand niet om voor het inpakken van 2.525 kerstpakketten

Leerlingen Praktijkcollege Tilburg draaien hand niet om voor het inpakken van 2.525 kerstpakketten

‘We willen meters maken mevrouw!’ klinkt het door het Arbeidstraining Centrum (ATC) van Praktijkcollege Tilburg. Tweedejaars leerlingen staan klaar om 2.525 kerstpakketten samen te stellen en in te pakken. De kerstpakketten worden gevuld met lokale producten van Tilburgse ondernemers. Een initiatief van Dieuwertje Vorstenbosch om plaatselijke ondernemers in deze lastige coronatijd te helpen. Leerlingen van het Praktijkcollege Tilburg, onderdeel van Biezonderwijs, helpen haar mee.

In het ATC staan de leerlingen in een lange rij op 1,5 meter afstand pakketten te maken. De een vouwt dozen, de ander vult de dozen, de volgende stopt er artikelen in en de volgende plakt ‘m dicht. De kerstpakketten zijn voor allerlei bedrijven en instellingen uit Tilburg en omgeving. Francis, leerkracht Praktijkcollege Tilburg, ziet het als een kans voor de leerlingen. “De leerlingen gaan ervoor, het is mooi om die ontwikkeling bij ze te zien. Meters maken, dat kunnen ze heel goed. En op deze manier zijn ze onderdeel van een groter geheel.”

Justin is een van de leerlingen die hard aan het werk is, hij geniet van het hoge tempo. “Ik werk ook bij een bloemist dus ik ben wel gewend om door te werken”. Hij plakt een doos razendsnel dicht met tape en pakt gelijk een volgende. Zijn buurman Rick kan hem nauwelijks bijhouden.

 

Extra handjes

Dieuwertje Vorstenbosch (Lokale Zaken) maakte cadeaupakketten tijdens de eerste lockdown voor vaderdag en moederdag. Met daarin producten van lokale ondernemers, zodat zij toch wat omzet konden maken. Ze doet dat belangeloos, alle winst gaat rechtstreeks naar de ondernemers. Dieuwertje: “Het leek ons een goed idee om ook kerstpakketten te maken, we dachten zo’n 400 pakketten te verkopen. Het zijn er iets meer, we zitten nu op 2300 pakketten, haha! Maar je begrijpt dat ik deze pakketten niet in mijn huiskamer kwijt kon. Ik ben dan ook heel blij met de leerlingen van het Praktijkcollege Tilburg!”

Leerlingen kunnen bedrijven helpen met productiewerk

Renske Spijkers, docente ATC, nam contact op met Dieuwertje nadat ze gelezen had over de kerstpakketten. “Ik vroeg me af of ze hulp kon gebruiken en wij staan om werk te springen. Dus hier zijn we allebei heel erg mee geholpen.” Ook voor het ATC zelf is het een mooie kans om te laten zien wat er allemaal mogelijk is. De leerlingen kunnen voor bedrijven en instellingen allerlei productiewerkzaamheden uitvoeren. Zo wordt het werkende leven voor de leerlingen nagebootst en kunnen ze ontdekken waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden.

Heeft u een bedrijf dat wel wat extra handjes kan gebruiken voor productiewerkzaamheden (assembleren, demonteren, vouwen, inpakken etc.), neem dan contact op met Renske Spijkers van het ATC van Praktijkcollege Tilburg: rspijkers@praktijkcollegetilburg.nl

Onze leerlingen en medewerkers zijn u graag van dienst!

* NB: de kerstpakketten zijn begin december samengesteld, nog voordat de nieuwe lockdown inging. Op dit moment zijn de pakketten niet meer te bestellen. 

DE KRACHT VAN SAMEN

We werken samen met de leerlingen, hun ouders, onze collega’s en met de mensen en instanties om ons heen. Ieder vanuit zijn eigen expertise, in de wetenschap dat we samen het verschil maken voor onze leerlingen.