Biezonderwijs > Feestelijke afsluiting voor middelbare schoolverlaters Biezonderwijs!

Feestelijke afsluiting voor middelbare schoolverlaters Biezonderwijs!

Veel eindexamenleerlingen missen door corona een afsluitend schoolfeest of gala. Dat geldt ook voor leerlingen van de middelbare scholen van Biezonderwijs in Tilburg en Goirle. Medewerkers hebben daarom alles op alles gezet om er toch een onvergetelijke bijeenkomst van te maken met én voor leerlingen. En met succes!

Personeel van onze Biezonderwijs scholen De Keyzer, De Bodde, Parcours en Praktijkcollege Tilburg was afgelopen weken druk met de voorbereidingen van de schoolverlatersbijeenkomsten. Alles werd uit de kast gehaald om er een geweldig afscheid van te maken, compleet met rode loper, ballonnenbogen en persoonlijke aandacht voor iedere leerling en de behaalde prestaties. Uiteraard coronaproof en op een verantwoorde manier.

Ook leerling Milan de Kock (18) had een fantastische avond, vertelt zijn vader Ferenc. Milan heeft zes jaar op De Bodde gezeten. “Milan is altijd met heel veel plezier naar school gegaan. We vonden de schoolverlaters-avond bij De Bodde heel bijzonder, ze hadden er duidelijk veel werk van gemaakt. Het was ook heel leuk dat er veel leraren bij waren.”

Leerling Milan met zijn familie tijdens de schoolverlatersavond (foto: Maria van der Heijden).

Ook bij Parcours en Praktijkcollege Tilburg rolden ze de rode loper uit. Docenten van De Keyzer gingen zelfs met een mini pop-up diploma-uitreiking bij leerlingen thuis op bezoek.

Trots!

Voorzitter College van Bestuur Gijs de Bont: “We zijn enorm trots op alle leerlingen die nu een volgende stap zetten. Het was toch weer een gek schooljaar voor iedereen. Als we dan zien hoeveel leerlingen met een prachtig diploma of certificaat onze scholen verlaten, dan is dat een geweldige prestatie!”

Diploma-uitreiking bij VSO Parcours (foto: Anki Wijnen)

Over Biezonderwijs

Biezonderwijs bestaat uit 9 scholen voor leerlingen van 4 tot 20 jaar en Expertisecentrum De Kracht. Onze scholen zijn gespecialiseerd in het speciaal basisonderwijs (sbo), het speciaal onderwijs (so), het voortgezet speciaal onderwijs (vso) en praktijkonderwijs. Met 600 enthousiaste collega’s zetten we ons elke dag in voor passend onderwijs voor ruim 1900 kinderen en jongeren in Midden-Brabant. Wij bereiden hen zo goed als mogelijk voor om weerbaar en wendbaar te zijn in de toekomst.

 

DE KRACHT VAN SAMEN

We werken samen met de leerlingen, hun ouders, onze collega’s en met de mensen en instanties om ons heen. Ieder vanuit zijn eigen expertise, in de wetenschap dat we samen het verschil maken voor onze leerlingen.