Biezonderwijs > Feest bij Praktijkcollege Tilburg! Wethouder Marcelle Hendrickx opent Restaurant Welkom

Feest bij Praktijkcollege Tilburg! Wethouder Marcelle Hendrickx opent Restaurant Welkom

Restaurant Welkom heeft donderdag officieel haar deuren geopend. Marcelle Hendrickx, de wethouder van onderwijs van Tilburg, opende het restaurant officieel met het doorknippen van een lintje. Het restaurant van Praktijkcollege Tilburg is een plek waar leerlingen de kans krijgen de kneepjes van de horeca te leren door te doen. Vanaf nu zijn elke donderdagmiddag de deuren geopend en kunnen gasten genieten van een wereldse lunch.

‘Ik wil chef-kok worden’

Het Praktijkcollege Tilburg leidt de makers van de toekomst op, het restaurant is daar een onderdeel van. De leerlingen leren bij Welkom natuurlijk koken, maar ook serveren, bedienen en ‘verkopen’. Tijdens de opening viel meteen op hoe enthousiast de leerlingen zijn. Wethouder Marcelle Hendrickx was benieuwd waarom de leerlingen graag in het restaurant willen werken. Ryan (16): “Het is mijn droom om chef-kok te worden. Hier kan ik alvast oefenen.”

Officieel geopend!

Luid applaus

Terwijl de leerlingen zich opstelden met het lint, ontving de wethouder een schaar om het officieel door te knippen. Onder luid applaus en in het bijzijn van buren en ouders, werd het restaurant geopend. Daarna volgden een drankje en hapje, uiteraard bereid door de leerlingen zelf. Na de feestelijke opening kreeg de wethouder een korte rondleiding door de keuken van het restaurant.

Reserveren?

Het restaurant vind je aan de Brittendreef 9 in Tilburg en is elke donderdag geopend voor een wereldse lunch tussen 12.00 en 13.30 uur. Reserveren kan telefonisch via 013-463 22 96 of stuur een e-mail naar restaurantwelkom@praktijkcollegetilburg.nl. Kosten voor een lunchmaaltijd zijn 7,50 euro (exclusief drankjes). Nieuwsgierig naar de menukaart? Bekijk het op de website.

Praktijkcollege Tilburg is er voor leerlingen van 12 tot en met 18 jaar die extra ondersteuning nodig hebben bij het leren en opgroeien en is onderdeel van Biezonderwijs. Biezonderwijs bestaat uit 9 scholen voor jongeren van 4 tot 20 jaar. De scholen zijn gespecialiseerd in SBO, SO, VSO en praktijkonderwijs. Met 600 enthousiaste collega’s zetten we ons elke dag in voor passend onderwijs aan ruim 1900 jongeren in Midden-Brabant. Wij bereiden hen zo goed als mogelijk voor om weerbaar en wendbaar te zijn in de toekomst. We hebben ook een expertisecentrum De Kracht. Dit centrum ondersteunt onderwijspersoneel en leerlingen met behulp van trainingen, coaching, begeleiding, onderzoek en advies.

Het trotse team dat heel graag gasten ontvangt in het restaurant!

DE KRACHT VAN SAMEN

We werken samen met de leerlingen, hun ouders, onze collega’s en met de mensen en instanties om ons heen. Ieder vanuit zijn eigen expertise, in de wetenschap dat we samen het verschil maken voor onze leerlingen.