Biezonderwijs > Educatieve milieustraat De Bodde

Educatieve milieustraat De Bodde

Educatieve milieustraat VSO De Bodde

Op 20 september is, in bijzijn van vertegenwoordigers van de gemeente Tilburg en Stichting Nederland Schoon, de educatieve milieustraat van VSO De Bodde geopend. Het project is het resultaat van een samenwerking tussen de school en het Brabants Afval Team (BAT).

Jong geleerd, oud gedaan

De milieustraat past binnen het beleid van Stichting Biezonderwijs en haar zeven scholen om milieubewust met afval om te gaan. Bijzonder is dat aan de milieustraat ook een leerlijn is gekoppeld. Peter Balmakers, vakdocent Groen: “Tijdens speciale lessen leren onze kinderen waarom afval scheiden belangrijk is. Ze spelen een milieuspel en leren hoe ze hun eigen afval moeten sorteren. Binnen de school hanteren we gescheiden afvalstromen. In het kader van een interne stage brengen leerlingen de verschillende bakken naar onze eigen milieustraat. Door kinderen al op jonge leeftijd milieubewustzijn bij te brengen, hopen we dat zij dit ook op latere leeftijd blijven toepassen. Het gaat tenslotte om hun eigen toekomst!”

DE KRACHT VAN SAMEN

We werken samen met de leerlingen, hun ouders, onze collega’s en met de mensen en instanties om ons heen. Ieder vanuit zijn eigen expertise, in de wetenschap dat we samen het verschil maken voor onze leerlingen.