Biezonderwijs > De Bodde zorgt voor korte lijntjes tussen docenten en ouders met behulp van Parro

De Bodde zorgt voor korte lijntjes tussen docenten en ouders met behulp van Parro

Vanaf dit schooljaar wordt er op De Bodde gewerkt met het oudercommunicatiesysteem Parro. Het systeem bestaat uit een app (gekoppeld aan leerlingvolgsysteem Parnassys) waarmee je heel gemakkelijk contact onderhoudt met ouders en collega’s. Onderwijsassistente Maartje van den Dobbelsteen en docent Aschwin Versteynen hebben Parro ingevoerd.  Zij zien veel voordelen voor ouders en collega’s. 

Twee jaar geleden begonnen zij met de pilot waarbij ze samen met een aantal betrokken ouders de mogelijkheden van het systeem ontdekten. “De ouders waren eigenlijk meteen enthousiast. Ze zagen de mogelijkheden van Parro, want met deze app blijven ze heel gemakkelijk op de hoogte van wat er in de klas van hun kind gebeurt”, vertelt Maartje.

Uitproberen en oefenen met Parro

Docenten zijn gedurende het traject bijgepraat en maakten op een later moment kennis met Parro tijdens een studiedag. “Vanaf dat moment hebben we gezegd dat onze collega’s er mee aan de slag mochten gaan. Zelf uitproberen, oefenen en onderling contact leggen met collega’s via de app, zodat je ervaart wat Parro is.”  

Communiceren wordt gemakkelijker

Uiteraard moesten de gebruikers wennen aan het nieuwe systeem. Want de komst van Parro betekent dat je een aantal zaken anders gaat doen. “Maar het wordt vooral veel gemakkelijker”, legt Aschwin uit. Een paar voorbeelden op een rij: 

  • Ouders krijgen via de app een uitnodiging voor een ouderavond waarbij zij zelf een keuze kunnen maken voor een tijdstip (geen briefjes meer, maar alles via de app). 
  • Ouders kunnen met leerkrachten in gesprek in een besloten groepsgesprek via de app. Op die manier zijn alle betrokkenen continu op de hoogte. Uiteraard worden de persoonlijke gesprekken ook gevoerd buiten de app, de app is geen vervanging daarvan maar een aanvulling. 
  • Foto’s van activiteiten worden gemakkelijk gedeeld met ouders van een klas (in een besloten omgeving, AVG-proof). 
  • In de app is voor ouders te zien wanneer docenten beschikbaar en aanwezig zijn.  

Parro is vooral heel gemakkelijk in gebruik en het bespaart je tijd. Wij zijn er ontzettend blij mee dat we hier nu allemaal mee werken, dat geldt ook voor de ouders van onze leerlingen. Het is voor gebruikers even wennen maar als je de voordelen kent, wil je niet anders. Het is ons gelukt om hier een succes van te maken”, aldus Maartje. 

Ben je benieuwd naar Parro en de mogelijkheden? Bekijk de website van Parro met instructies en mogelijkheden.

DE KRACHT VAN SAMEN

We werken samen met de leerlingen, hun ouders, onze collega’s en met de mensen en instanties om ons heen. Ieder vanuit zijn eigen expertise, in de wetenschap dat we samen het verschil maken voor onze leerlingen.