Biezonderwijs > Biezonderwijs opent scholen PO op 8 februari

Biezonderwijs opent scholen PO op 8 februari

Na weken van onderwijs op afstand heeft premier Rutte dinsdag 2 februari tijdens de persconferentie bevestigd dat de basisscholen weer open mogen. Dat betekent dat de sbo-scholen Noorderlicht, Zonnesteen en Westerwel en het SO SG De Keyzer van Biezonderwijs aanstaande maandag 8 februari haar deuren weer opent voor alle leerlingen. Het SO van De Bodde is op een eerder moment al geopend. We zijn ontzettend blij dat we de kinderen weer mogen ontvangen, dat ze op school lessen volgen en hun klasgenootjes gaan zien.

Toch kunnen we nog niet terug naar de ‘normale’ schoolsituatie. Want ook al is het risico dat kinderen in de basisschoolleeftijd het virus verspreiden heel klein, we willen elke kans op besmetting natuurlijk voorkomen. De opening van onze school moet dan ook veilig en verantwoord zijn voor onze leerlingen en onze medewerkers. We doen ons uiterste best om dat voor elkaar te krijgen, zodat het voor iedereen goed voelt om weer op school te zijn.

Wat gaan we doen?

  • Leerlingen in het PO komen vanaf maandag 8 februari gewoon weer naar school
  • De noodopvang vervalt met ingang van maandag 8 februari
  • Heeft een leerling een verkoudheid of milde klachten, dan blijft hij of zij thuis. Dit doen wij uit voorzorg en vanwege de veiligheid voor andere leerlingen en onze medewerkers.
  • Is er een besmetting in de klas, dan gaan de leerlingen en leerkracht vijf dagen in thuisquarantaine. Daarna is het dringende advies aan de gehele klas om zich te laten testen. Als een ouder besluit om zijn/haar kind niet te laten testen, dan blijft de leerling vijf dagen langer in thuisquarantaine (dat betekent in totaal tien dagen thuisquarantaine).
  • We spannen ons in alle gevallen in om kinderen die thuis zitten met klachten, toch onderwijs te bieden. Dat is altijd maatwerk en kan verschillende vormen aannemen. Dat wordt per situatie bepaald. Hierover worden ouders door de leerkracht geïnformeerd.
  • Als een leerkracht afwezig is, worden zijn of haar leerlingen niet verdeeld over andere groepen. Zo voorkomen we onnodige bewegingen en vermenging van groepen in de school. Dit kan in de praktijk betekenen dat er vaker lessen uitvallen.
  • We vragen ouders om hun kinderen voor school af te zetten en de school niet in te komen. Is dit toch noodzakelijk, gebruik dan een mondkapje.

Bovenstaande afspraken maken wij uit voorzorg en voor de veiligheid van onze leerlingen en onze medewerkers. Wij realiseren ons dat dit ook van ouders het nodige vraagt. We hopen op ieders flexibiliteit en begrip. Alleen samen kunnen wij een fijne schoolomgeving creëren en krijgen wij corona onder controle.

Veelgestelde vragen en antwoorden voor ouders

Voor ouders hebben we een overzicht gemaakt met daarin veelgestelde vragen (FAQ) over de heropening van het onderwijs. Deze FAQ is hier te vinden (versie 4 februari 2021).

DE KRACHT VAN SAMEN

We werken samen met de leerlingen, hun ouders, onze collega’s en met de mensen en instanties om ons heen. Ieder vanuit zijn eigen expertise, in de wetenschap dat we samen het verschil maken voor onze leerlingen.