Biezonderwijs > Gijs de Bont nieuwe bestuurder Biezonderwijs

Gijs de Bont nieuwe bestuurder Biezonderwijs

Gijs de Bont wordt per 1 augustus de nieuwe voorzitter College van Bestuur van Biezonderwijs in Tilburg. Dat heeft de Raad van Toezicht van Biezonderwijs maandag bekend gemaakt.

Na een uitgebreide wervingsprocedure is Raad van Toezicht-voorzitter Henriëtte de Kok verheugd om het nieuws te kunnen melden. “We zien in Gijs de Bont een uitermate bekwame nieuwe bestuurder, met veel kennis en ervaring. In de gesprekken en de assessments hebben we hem leren kennen als een krachtige, verbindende leider.”

Gijs de Bont was de afgelopen vijf jaar lid College van Bestuur bij Helicon Opleidingen, een AOC (Agrarisch Opleidingscentrum) met acht mbo- en vier vmbo-scholen in Brabant en Gelderland. Hij heeft een grote passie voor onderwijs en heeft met Helicon mooie resultaten behaald. Samenwerken en delen zijn belangrijke persoonlijke drijfveren. 

Henriëtte de Kok: “Met de benoeming van Gijs de Bont trekken we de lijn door van bestuurlijke continuïteit. De scholen van Biezonderwijs zijn de afgelopen jaren dichter bij elkaar gebracht en het speciaal onderwijs is goed op de kaart gezet. Wij zien in hem de bestuurder die dit proces, mede in het kader van passend onderwijs, samen met alle collega’s, verder kan verdiepen en verstevigen. Wij kijken uit naar de samenwerking.”

De Bont is erg gemotiveerd om bij Biezonderwijs aan de slag te gaan. “Vanaf het begin van mijn studie aan het Mollerinstituut in Tilburg heb ik altijd een bijzondere verbinding gevoeld met kinderen en jongeren in een kwetsbare positie. Ik ben ongelofelijk dankbaar dat ik, samen met al mijn nieuwe collega’s, iets voor deze jongeren en kinderen kan gaan betekenen. En dat ook nog eens in mijn eigen stad en regio. Ik heb er zin in.”

DE KRACHT VAN SAMEN

We werken samen met de leerlingen, hun ouders, onze collega’s en met de mensen en instanties om ons heen. Ieder vanuit zijn eigen expertise, in de wetenschap dat we samen het verschil maken voor onze leerlingen.